IBPS Clerk Mains Asked Question Of Ga-Gk :21-1-2018

Advertisment

According to Syllabus Ibps Clerk Mains clear that General and Financial awareness question ask only 50 question with 50 marks with the time limit of 35 min.

Dear Aspirant ,

Here Some question asked in Ibps clerk Mains 21- 1 2018 given by student , hence study well and plan for sbi clerk mains.


Lists of Asked question in IBPS Clerk Mains

…………………………………………………………………………

Q1. Who is Vice Chairman Of NITI AYOG?

Ans – Rajiv Kumar

Q2. What is Capital Of Austria?

Ans – Vienna

Q3. Achanakmar Wildlife Sanctuary is associated in which State?

Ans – Chhattisgarh

Q4 What does L Stand For in LAF?

Ans – LAF(

Q5. Balphakram National Park is in Which State?

Ans – Meghalaya

Q6. BD Mishra is the governor of Which State?

Ans – Arunachal Pradesh

Q7. UCO Bank Headquarters ?

Ans – Kolkata

Q8. Ukai dam is situated in which state?

Ans – Gujarat

Q9. Bharatiya Reserve Bank Note Mudran Press located in which cities?

Ans – Salboni & Mysore.

Q10. SCO (Shanghai Cooperation Organisation) summit 2017, held in which country?

Ans – Astana, Kazakhstan.

Q11. Which city has hosted the Meeting of 48 governor?

Ans – New Delhi

Q12. Who is Lekha Tandon?

Ans – Indian Filmmaker and actor.

Q13. Saving & Current Account is Known as?

Ans – CASA ratio.

Q14. Dhirubhai Ambani Solar Park is situated in?

Ans – Rajasthan.
Q15. Hand in Hand Bilateral exercise is held between two countries?

Ans – China and India

Q16. Sanjeev Stalin is associated with which of the following game?

Ans – Football.
 

StudyMock.com All Copyright Reserve © 2018