GA and Current Affairs Question Asked In Railway Group D Exam with Answare : 17 September 2018

Dear aspirant, today is the first day and first shift or railway group d exam. here we are providing asked general awareness and current affairs question with answare. First time railway group d exam conducted in online mode.

General Awareness and Current Affair Question Asked 17 september 2018 All Shift

Q1. Who is governer of Jammu & Kashmir?

Ans:- Shri Satya Pal Malik

Details:-

CM Jammu & Kashmir      ——-   President Rule in Present

Jammu & Kashmir Capital ——-   there are two capital of jammu and kashmir  Winter – Jammu    & Summer – Srinagar

Q2. Who is the prime minister of Japan ?

Ans:- Shinzo Abe

Details:-

Capital Japan —— Tokyo

Currency Japan —– Japanese yen

Q3. Who topped in the list of Forbes? 

Ans:- Jeff Bezos 

Q4. Human Rights Day celebrated every year on which date?

Ans:- 10th December

Q5. Newly elected Prime Minister of Pakistan Imran Khan related to which party?

Ans:- Pakistan Tehreek-e-Insaf

Details:-

Capital Pakistan —– Lahore

Currency Pakistan —- Rupees

Q6. Who actor  got National Award for 2018?  

Ans:- Akshay Kumar

Q7. Sonam Kapoor got award for which movie? 

Ans:- Neerja

Q8. Where was Oskar award held?

Ans:- Dolby Theatre, in Los Angeles, California.

Q9.Who played the role of Allaudin khilji in Padmavat movie?

Ans:- Ranbir Singh

Q10. Which is the best city to live in India?

Ans:- Hyderabad

Q11. Which is the cleanest station in India? 

Ans:- Visakhapatnam

Q12. Which of the following is the 100th Smart City? 

Ans:- Shillong (Meghalaya)

Q13. Who is the defence minister of India?

Ans:- Smt. Nirmala Sitharaman

Q14. Who is the minister of culture and tourism? 

Ans:- Mahesh Sharma

Q15. Which book won the golden man booker award?

Ans:- The English Patient

Q16. When National Voters day celebrated?

Ans:-

Q17. Who is the Chief Minister of Orrisa?

Ans:-

Q18. When Left Handers Day celebrated?

Ans:-

Q19. Who is the UFO Player of the year?

Ans:-

Q20. Who is the Governor of Bihar?

Ans:-

Q21. Who is the Sport Minister?

Ans:-

Q22. Who is the CEO of Apple?

Ans:-

Q23. Who got Manbooker Award 2018?

Ans:- Olga Tokarczuk

Q24. Who is recently elected as the President of Venezuela? 

Ans:- Nicolás Maduro

Q25. Who is the brand ambassador of American Tourister? 

Ans:- Virat Kohli

Q26. Who got Noble Award for Literature?

Ans:- Kazuo Ishiguro

Q27. Manchester of India?

Ans:-

Q28. Who got Labour award?

Ans:-

Q29. Sagarmala project.

Ans:-

Q30. Himayat Program is related to? 

Ans:- Skill development

Q31. who won national level chess in the disabled category championship?

Ans:-

Q32. who took 5 wickets in T20 international cricket?

Ans:-

Q33. Election area of CM of Maharashtra?

Ans:- Nagpur

Q34. who is the chairman of ICC ?

Ans:- Shashank Manohar

Q35