Computer Awareness Questions For IBPS RRB PO/Clerk Mains 2017

Computer Awareness is most important paper in all govt exam especially for bank. Computer awareness  in banking  asks 40 question.Practice with these 10 questions of Computer Knowledge for IBPS RRB Mains,IBPS PO/Clerk Exam 2017. Studymock.com provides all important notes , quiz and previous paper of bank exam.


Q1. __________ cells involves creating a single cell by combining two or more selected cells.
a). Formatting
b). Merging
c). Embedding
d). Splitting
e). None of these

Q2. The operating system is the most common type of ____________ software.
a). Communication
b). application
c). systems
d). Word-Processing
e). None of these

Q3. Which of the following is true ?
a). Byte is a single digit in a binary number.
b). Bit represents a grouping of digital numbers.
c). An eight-digit binary number is called a byte.
d). An eight-digit binary number is called a bit.
e). None of these

Q4. If 20 people need to communicate using symmetric- key cryptography – symmetric keys are needed.
a). 190
b). 200
c). 20
d). 19
e). 210

Q5. What should you do as soon as you have successfully created the database and the data dictionary ?
a). Open the database for users to start adding data
b). Start adding a bunch of tablespaces to allow users to use
c). Leave it running for a few days to make sure that nothing bad is going to happen
d). Shut it down and take a cold backup
e). None of these

Q6. The process of preparing a floppy diskette for use is called ______.
a). assembling
b). translating
c). parsing
d). formatting
e). None of these

Q7. Which is the slowest internet connection service ?
a). Digital Subscriber Line
b). TI
c). Cable modem
d). Leased Line
e). Dial-up Service

Q8. Every Component of your computer is either
a). Software or CPU/RAM
b). Hardware or Software
c). application software or system software
d). Input devices or Output devices
e). None of these

Q9. Checking that a pin code number is valid before it is entered into the system is an example of
a). error correction
b). backup and recovery
c). data preparation
d). data validation
e). None of these

Q10. How many different documents can you have open at any one time?
a). Not more than three
b). Only one
c). As many as your computer memory will hold
d). No more than your taskbar can display
e). none of these

Answers :—-
Q1. (b)
Q2. (c)
Q3. (c)
Q4. (a)
Q5. (b)
Q6. (d)
Q7. (e)
Q8. (b)
Q9. (d)
Q10. (c)

StudyMock.com All Copyright Reserve © 2018